DAGLIG AKTION

Forældrebevægelsen ‘Hvor er der en voksen?’ har udnævnt UGE 22 til ‘Børnenes Uge’ og her kan du læse mere om planerne samt downloade materiale der kan bruges til at få budskabet om demonstrationer for minimumsnormeringer derud. HELT KONKRET, så er det inspiration til, hvad DU kan gøre lokalt og på sociale medier for at sprede budskabet op til folketingsvalget.

BØRNEUGE 22: 27 maj-2 juni

Hele uge 22 er tænkt som en række af daglige aktioner der leder op til den landsdækkende demonstration søndag d. 2. juni lige før folketingsvalget. Dette er for at vi som forældrebevægelse agerer i samme takt og med samme fokus. Det giver en koordineret indsats og vi kan nemmere slå igennem i flok igennem vores talerør, som primært er sociale medier.
Forberedelserne sker allerede NU, men vi rykker samlet hver dag på nye tiltag. Følg med på Facebook-siden hele ugen og se kreativeten flyde i vores Facebook-gruppe.
Længere nede, kan du se programmet for de enkelte dage.

LANDSDÆKKENDE DEMONSTRATION OG MARCH

Der er allerede fastsat demonstrationer i landets største byer, Århus og København søndag den 2. juni om eftermiddagen.
Men! Vi synes at det sender et super stærkt signal med alle de lokale arrangementer, og vi opfordrer derfor til at tovholderne arrangerer lokale march eller lignende events, forud for de to store demonstrationer. Vores håb er, at så mange så muligt har lyst til at deltage lokalt, for derefter at drage ind mod de store byer og være med til et kæmpe brag. Informationer om både lokale events og de store demonstrationer vil løbende deles fra Facebook gruppen, siden og links til tovholdergrupper og events opdateres og samles her på hjemmesiden.

HVAD KAN JEG GØRE LIGE NU?

1. Engagér, mobilisér og organisér! 

Hvis du har en god idé – så fyr den afsted. Vi er en græsrodsbevægelse og vores initiativer vokser nedefra. Der er plads til alle kræfter – vi kan kun løfte i flok!
Hvis du synes at jeres lokalområde skal have en march, et vælgermøde, eller en gruppe som uddeler flyers, så er det bare om at komme i gang. Find din lokale gruppe (eller opret én, hvis den ikke findes) – vi hjælper hjertens gerne med inspiration.

2. LIKE og DEL på Facebook, Instragram og Twitter med #hvorerderenvoksen

Meld dig ind på forældrebevægelsens Facebook side, gruppe og følg os på vores Instagram og Twitter.

Sidste gang vi demonstrede kom vi både i aviser, radio og TV. Det gjorde vi bl.a. fordi vi larmede på sociale medier. Vores styrke er, at vi er mange i denne kamp og jo mere vi deler og liker, jo mere markante bliver vi på data analyser. I har hver især en historie, en hverdag som skal dokumenteres for at hverken lands- eller kommunepolitikere kan løbe fra problemet, eller deres ansvar.

Kommentér på politikere og mediernes FB opslag om, hvor vigtigt at de tager det her emne op og prioriterer det.

Når du DELER på de SOCIAL MEDIER, så brug disse hashtags der er relateret til bevægelsen og samarbejdspartnere som alle deler samme budskab – bedre vilkår for vores børn i daginstitutionerne:
#Hvorerderenvoksen
#Mitbarnminstemme
#MinimumsnormeringerNU
#GodtBørneliv
#FV19

3. ANERKEND superheltene i din daginstitution

Pædagogisk personale har længe råbt op om det daglige omsorgssvigt, der foregår i daginstitutionerne på grund af manglende hændende. Mange dygtige pædagoger og medhjælpere har forladt institutionerne, da de ikke længere kan stå ind for deres arbejde under de urimelige vilkår. Sygdomsfravær er steget med 50% siden 2012! Alle tegn på, at det ikke længere er tilfredsstillende at være pædagogisk personale i mange af landet daginstitutioner skriger til himlen. Området har været udsultet alt for længe. Alligevel er der stadig mange dygtige voksne i daginstitutionerne og mange af dem er der fordi de brænder for vores børn og deres udvikling.
Husk på, at det ikke kun er også der har ondt i maven af forholdene – pædagoger går også hver dag hjem med følelsen af utilstrækkelighed. DERFOR er det SÅ VIGTIGT, at vi husker at anerkende dem og deres arbejde med vores børn. At de ved, at i denne kamp, der står vi bage dem 100%

PROGRAM FOR BØRNENES UGE OP TIL DEMONSTRATIONER